top of page

OM EMELIE

Emelie Ericson är en svensk konstnär, bosatt i Greenwich, CT.

Hon har rest över hela världen och levt, studerat samt jobbat på platser som Göteborg, London, Mallorca och New York. Alla äventyr har inspirerat hennes konst på olika sätt. Emelies konst beskrivs bäst som simplistisk med modern känsla.

 

Emelie växte upp med både en farmor, mormor och mamma som målade i olja och akvarell. Det var med dessa medier hon själv började måla. Efter att ha flyttat in i en liten etta i Soho New York byttes färgerna ut mot akryl, vilket passade bättre i ett så litet utrymme. Akryl passar även bättre med hennes personlighet, som hennes vänner känner till, då hon har tendens att vara för rastlös för att ”vänta på färg som torkar.”

 

Emelie lämnade New York bakom sig och flyttade till Greenwich. Där började hon på Greenwich Art Society och målade under Anna Patalano. Efter bara 3 månader på skolan blev hennes verk ”Dog on Chair” utvald av kuratorer från MoMA att delta i en tävling för modern konst. Ytterligare 2 av hennes tavlor, bland annat ”Winter” blev endast dagar senare utvalda att delta i den stora konstrundan, Art To the Avenue som hålls årligen i Greenwich.

bottom of page